Субота, 05.18.2024, 12:14 PMВітаю Вас Гість | RSS
Плужненська гімназія Хмельницької обласної ради
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

11:55 PM
Благодать творіння чудес

Здавна живе в нашому краї звичай, що в ніч з 18 на 19 грудня Святий Миколай у супроводі ангелів ходить від хати до хати і дарує дітям подарунки: цукерки, шоколад, яблука, а також одяг, взуття, книжки, маленьким — іграшки. Існує повір’я, що Святий Миколай ніколи не забував чемних, працьовитих дітей. Він для всіх є взірцем працьовитості, скромності, чесності, доброти й милосердя.

19 грудня у Плужнянській санаторній школі Хмельницької обласної ради учні школи підготували свято на честь Святого Миколая, на яке завітали гості: заступник голови Хмельницької обласної ради Лесков В.О., командир військової частини охорони Хмельницької АЕС, полковник Кабанов К.А.,заступник командира військової частини охорони Хмельницької АЕС по роботі з особовим складом Козак В.В., настоятель церкви Святої Трійці Православної церкви України протоієрей Юрій Приймак, які виконували доручення Святого Миколая.

Священик прочитав молитву до Святого Миколая, розповів дітям про його діяння. Коли Миколай став священиком, то віддав усе своє майно бідним людям і скрізь чинив тільки добро. Святий Миколай своїм милосердям заслужив винагороду у Бога – благодать творіння чудес. Слова вітання лунали від усіх гостей, а також з нетерпінням чекали подарунків та солодощів.

Свято Миколая – це своєрідне підбиття підсумків: зважування добрих і поганих вчинків, здобутків у навчанні, а оскільки всі учні були слухняними і старанно навчалися, то Святий Миколай завітав до них на свято.

Діти не розгубилися: розповідали вірші, співали пісень. Радість, усмішка та щирість в дитячих очах ще раз переконали усіх присутніх на святі, якою великою справою є творити добро, дарувати один одному любов та доброту.

Звуками веселих мелодій почалася концертна програма. Дітки розповідали про історію улюбленого зимового свята, про Святого Благодійника, якого в народі іменують Великим Чудотворцем. Ангели славили Миколу Чудотворця піснями і віршами, а норовливі чортик та його товариш Антипко, все спонукали дітей до злих справ. Але, як завжди, добро перемогло зло. Дуже зворушливою була молитва найменших учнів школи - першокласників…

Друзі! В День Святого Миколая бажаємо вам справжнього казкового дива. Вірте в чудеса і вони неодмінно здійсняться!

 

Вчитель української мови Гурська О.О.

Переглядів: 120 | Додав: pluznesanatorn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту