Субота, 05.18.2024, 1:37 PMВітаю Вас Гість | RSS
Плужненська гімназія Хмельницької обласної ради
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

12:49 PM
Кожній дитині – світло знань, кожній дитині – можливість творити!

День знань — це особливе свято! Адже воно знаменує початок нових знань, досягнення нових успіхів на шкільній ниві. Це зустріч з друзями і вчителями, радість від спілкування, знайомство з новими навчальними предметами, пізнання невідомого і цікавого.

Перший дзвоник - це завжди хвилююча подія, особливо для наймолодших учнів — першокласників. Цього року для 19 першокласників, які переступили поріг Плужнянської санаторної школи Хмельницької обласної ради, розпочнеться цікаве шкільне життя, перший навчальний рік, перший дзвоник, перший урок, перша вчителька, перша оцінка на шляху до Країни Знань. Та й початок особливий, адже цьогорічні першокласники є першопрохідцями в реалізації концепції Нової української школи.

Плужнянська санаторна школа працює над реалізацією триєдиної мети закладу, а саме: поліпшення якості і ефективності лікувально-оздоровчого процесу на основі впровадження інноваційних здоров’язбережувальних технологій; удосконалення якості і ефективності навчально-виховного процесу; удосконалення функціональної діяльності органів учнівського  самоврядування  та громадських організацій з метою забезпечення комплексних завдань лікування, навчання, виховання та розвитку особистості, щоб вихованцям школи створити комфортні умови для навчання, виховання та оздоровлення.

Початок нового навчального року був особливим. Його розпочали на лісовій галявині, де зібралися усі школярі, педагоги, а також завітали гості. За доброю традицією свято відкрив директор школи, заслужений працівник освіти України Климчук В.І. У своєму вітальному слові Валентин Іванович звернувся до всіх присутніх з такими словами:

  • Ми всі щасливі, тому що ми всі з вами родом із дитинства. Це та пора, коли найбільше запам’ятовується і зберігається в серці. Цього року відповідно до вимог часу ми розпочнемо роботу з планування, учасниками якого ви безпосередньо станете. Змінимо освіту – змінимо Україну. Актуальним на сьогодні для вас залишається девіз: «Спочатку думай, а потім роби». Всі працівники доклали максимум зусиль, щоб у День знань щиро і тепло зустріти вас у стінах нашої школи. Бажаю щасливої дороги у світ науки.

За давнім українським звичаєм школярі вручили коровай гостям, які завітали на свято. З вітальним словом до учнів звернулися голова Хмельницької обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Яремюк А.С. та ветеран педагогічної праці Манерова Г.Г. У виступі Анатолій Степанович наголосив на високий рівень підготовки закладу, який стане для школярів другим рідним домом. За сумлінну працю, якісну підготовку та створення належних умов в реалізації Закону України «Про освіту» трудовий колектив школи нагороджено грамотою.

Після урочистої частини учні отримали завдання, над якими працювали в зелених класах. Основним завданням було розробити програму виховної роботи класу і захистити. Аналізувала програми, оцінювала їх зміст експертна група. За підсумками кращими визначені програми учнів 8 та 3 класів.

У кожного класу на столі лежав рум’яний, барвистий коровай. Цей святий хліб лежав як символ єдності учнів класу, які спільно будуть працювати над реалізацією тих завдань, які визначили на цьому святі. Класні керівники поділили коровай на рівні частини і роздали кожному учневі.

Непомітно збіг час, та смачний запах борщу, шашликів, свіже, напоєне запахом соснової смоли повітря закликали всіх до смачного обіду. Діти з великим задоволенням поїли всі страви, які приготували на вогні працівники їдальні.

Всього, що вмієш, і всього, що знаєш, за плечима не носити. Не лінуйтеся і не зупиняйтеся на досягнутому, розвивайте свої таланти, творчість, здібності. Учіться бути мудрими, добрими і людяними. Виростайте справжніми людьми!

Переглядів: 121 | Додав: pluznesanatorn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту