Субота, 05.18.2024, 1:21 PMВітаю Вас Гість | RSS
Плужненська гімназія Хмельницької обласної ради
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

11:16 AM
Здорова дитина – здорова нація

Спорт – це життя! Культ здорового тіла, в якому здоровий дух, завжди був притаманний українцям. А тому у Плужнянській санаторній школі Хмельницької обласної ради однією з головних цілей є підвищення рівня фізичного і психічного стану дитини до величин, які гарантують стабільне здоров’я і сильний дух. Адже завдяки спорту в характері школярів з’являється місце для спортивної спрямованості. Педагогічним колективом школи запроваджено систему заходів, спрямованих на збереження здоров’я школярів. Традиційні технології фізкультурно-оздоровчої роботи впроваджуються поряд із інноваційними.

Всім відомо, що найціннішим скарбом для людини є здоров’я, а кращим другом здоров’я був і залишається спорт. Доброю традицією стало у Плужнянській санаторній школі Хмельницької обласної ради проведення спортивного свята, присвяченого Дню фізкультури та спорту. Цього року він пройшов 14 вересня. Метою проведеного свята було визначено поширення ідей олімпійського руху в Україні, активізацію фізкультурно-масової роботи в навчальному закладі, формування у дітей мотивацій до здорового способу життя, виховання учнів на гуманістичних ідеалах олімпізму.

Розпочалося свято загальношкільною лінійкою, яку відкрив директор школи Климчук В.І. закликав всіх бути небайдужими до свого здоров’я та вести здоровий спосіб життя. Також наголосив на тому, що цьогорічне свято особливе, тому що перемоги та успіхи вихованці присвятять 60 річному ювілею школи.

Участь у його проведенні взяли учні 1-9 класів. План заходів, складений учителем фізичного виховання Михальчуком С.В. та представниками шкільного самоврядування, передбачив різні спортивні заходи, в залежності від вікових особливостей учнів.

Для школярів 2-4 класів були проведені естафети «Веселі старти». Цей традиційний вид змагань для молодших школярів завжди викликає велику радість, приносить заряд енергії і позитивний настрій як для самих учасників, так і для вболівальників та вчителів. Перемогла команда 4 класу «Капітошки».

Учні 5-9 класів працювали по спортивних напрямках у змаганнях з піонерболу, армреслінгу, тенісу, міні-футболу, шахах та шашках. У кожному виді спорту визначено кращих: у змаганнях з армреслінгу Мушканцев М., Камінська А., у шахах першість отримав учень 9 класу Гончарук М., а в шашках – учениця 6 класу Смірнова Л. У підтягуванні першими стали учень 9 класу Хомяков О. та учень 8 класу Ковальчук Д. Команда хлопців 5-6 класів отримали перемогу у піонерболі. Члени санпосту Конончук Б., Корсукова К. та Зубченко К. розказали про надання першої медичної допомоги та практично це показали.

Із великим захопленням діти спостерігали та брали участь у майстер-класі з туризму. Вихователь Бордюжан О.Ю. провів для учнів орієнтування на місцевості, розкладання палатки, розпалювання вогнища.

На завершення свята фізичної культури і спорту було організовано змагання по футболу серед команд вчительського колективу та збірної команди учнів школи. Перемогу отримала збірна команда учнів.

Багато позитивних емоцій, заряд бадьорості та гарного настрою отримали всі учасники змагань. Діти продемонстрували свої спортивні здібності, техніку виконання фізичних вправ, згуртованість, дружбу. День був насичений, цікавий та змістовний. Смачний обід на свіжому повітрі згуртував усіх дітей на підведення підсумків дня. Вихованці школи щиро подякували адміністрації закладу за змістовне дозвілля та відпочинок. А педагогічний колектив побажав учням успіху в подальших спортивних звершеннях, адже спортивне життя школи не обмежується одним днем, попереду у кожного ще календар спортивно-масової роботи, який насичений різноманітними конкурсами, змаганнями та турнірами.

 

                                      Вчитель української мови та літератури Гурська О.О.

Переглядів: 85 | Додав: pluznesanatorn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту